ЧУДОВЕ ОБРОБЛЕННЯ ТА РОЗШИРЕНЕ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Плавний водій

Транспортований продуктФрукти – персики, ананаси, манго, банани
Ключові характеристи100% дбайливе поводження з продуктом
Тиск нагнітання до
24 бар (360 PSI)
Економія коштівЗменшення відходів завдяки дбайливому поводженню з продуктом
Очищення CIP економить час і гроші
Тип насосаCS – Харчові та гігієнічні насоси

Фон

Фрукти в пляшці. Практичний і простий у дорозі фруктовий смузі. Ще кілька років тому про них ніхто не чув. Спочатку їх пропонували в сокових барах у США, які існували з 1920-х років. Сьогодні фруктові смузі є в кожній холодильній камері і користуються все більшою популярністю. Це також пов’язано з великою різноманітністю смакових творів.

Але як банани, малина та ананаси потрапляють у ці маленькі пляшки? Цілком природно – за допомогою насосів SEEPEX.


Завдання і ціль

Смузі — це напої з цільних фруктів, які стають все більш популярними на ринку міні-продуктів. Щоб задовольнити цей попит, один провідний виробник харчових продуктів почав шукати відповідні насоси, які б дбайливо обробляли шматочки фруктів і відповідали найвищим гігієнічним стандартам.

Вимоги стосувалися насосного рішення, яке б транспортувало фруктове пюре, шматочки та сік через різні етапи процесу. Насоси мали обробляти середовище під високим тиском і не руйнуючи шматочки фруктів, щоб досягти певної консистенції кінцевого продукту.


КЛЮЧОВІ ФАКТИ

  • Тип насоса CS, діапазон насосів BCSB

  • Тиск нагнітання до 24 бар (360 psi)

  • Продуктивність до 10 м 3 /год

  • Робота з фруктами, наприклад, персиками, ананасами, манго, бананами (макс. 9 x 9 x 9 мм)

  • Температура: 55 °C

  • Процедура CIP: 80 – 100 °C


Рішення

Після проведення випробувань із різними типами насосів стало зрозуміло, що існує лише один насос для цієї роботи – гвинтовий насос SEEPEX BCSB, створений спеціально для харчової промисловості.

«Наші насоси просто найкращі, коли йдеться про збереження делікатних інгредієнтів».

Бернгард Зоммер

Керівник проекту «Продукти харчування та напої», «Застосування насосів», SEEPEX GmbH

Перевірена конструкція ротора та статора забезпечує плавне та дбайливе поводження з продуктом. Плоди без пошкоджень проходять транспортні елементи, а продукт, що перекачується, зберігає свою консистенцію.

Харчова промисловість також встановила високі гігієнічні стандарти. Насоси необхідно очищати від будь-яких залишків після кожної партійної операції. Для цього SEEPEX оснащено з’єднаннями CIP на всіх наших харчових насосах.

«Cip дозволяє проводити гігієнічне очищення насосів Seepex без демонтажу. Це економить величезну кількість часу та виключає можливість випадкового (повторного) забруднення під час чищення».

Йорг Бесселсе, регіональний менеджер з продажу SEEPEX GmbH


ОСНОВНІ ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Перевірена конструкція ротора та статора для дбайливого поводження з продуктом

  • Відсутність пошкоджень перекачуваного продукту завдяки низькому зсуву та великому проходу для частинок

  • CIP для найвищих гігієнічних вимог


РЕЗУЛЬТАТИ

Безперебійний технологічний процес і ретельна гігієна у виробництві фруктових смузі були вимогами виробника напою. Компанія SEEPEX, як постачальник сертифікованих гвинтових насосів, змогла задовольнити високі вимоги виробника.

Важливу роль зіграло і бажання замовника зберегти первісну структуру шматочків фруктів навіть після конвеєрного процесу. Завдяки найсучаснішим технологіям харчових насосів SEEPEX можлива м’яка та неруйнівна транспортування цілих фруктів або шматочків фруктів без будь-яких проблем і пропонує споживачеві оптимальний смак під час насолоди смузі.


ПЕРЕВАГИ

  • Метод CIP економить час і гроші

  • Дбайливе поводження з продуктами харчування зберігає якість продукту та зменшує харчові відходи